Menu

Filter op
content
PONT Data&Privacy

0

Programma’s BZK genomineerd voor beste overheidsproject

Binnen de Computable Awards 2024 zijn 10 nominaties toegewezen in de categorie Overheidsproject. 2 nominaties gaan naar projecten van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). Dit zijn Digitalisering Caribisch Nederland (spoor 5 van de Werkagenda Waardengedreven Digitaliseren) en Startup in Residence Intergov. Stemmen voor je favoriet kan vanaf maandag 1 juli aanstaande.

Digitale Overheid 28 juni 2024

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

In de categorie Overheidsproject waren er 32 voordrachten. Deze zijn beoordeeld door 32 Computable-experts. Op basis hiervan heeft het juryteam wegingen toegekend om 10 genomineerden te bepalen. Dit gebeurde op basis van complexiteit/risico’s, toegevoegde waarde, originaliteit/innovatieve kracht en rol leverancier.

Digitalisering Caribisch Nederland

Het programma Digitalisering Caribisch Nederland (spoor 5 van de Werkagenda Waardengedreven Digitaliseren) heeft zijn nominatie vooral te danken aan de hoge score op complexiteit/risico’s.

De digitale samenleving op Bonaire, Sint Eustatius en Saba (Caribisch Nederland) wordt versterkt. Het programma brengt eerst de basis op orde. Zo kunnen inwoners en ondernemers in Caribisch Nederland gebruikmaken van goede online dienstverlening. Onderdeel daarvan is een digitale transitie in maatschappelijke sectoren. Ook zoekt het programma de samenwerking met Aruba, Curaçao en Sint Maarten.

Startup in Residence Intergov

Het programma Startup in Residence Intergov scoorde hoog op complexiteit/risico’s en toegevoegde waarde. In dit programma kunnen beleidsmakers en ambtenaren een probleem insturen, een zogenoemde challenge. Deze challenge wordt gevalideerd en uitgezet in startup-community’s. Na een grondige selectie gaat de gekozen startup in samenwerking met de overheid aan de slag met deze challenge. Geselecteerde startups krijgen volledige begeleiding. In 5 maanden tijd werken ze gezamenlijk aan een oplossing. Na oplevering van de oplossing kunnen geïnteresseerde instanties kiezen om het product verder te ontwikkelen of in te kopen. Door de opzet van dit programma verloopt dit inkoopproces soepel.

Stemmen

Vanaf maandag 1 juli kun je stemmen op je favoriete project. Dit gaat via de website van Computable. Stemmen is mogelijk tot en met 20 oktober. Op 27 november wordt de uitslag bekend gemaakt in De Polar in Utrecht.

De stemmen van het publiek bepalen voor 50 procent de winnaar. Beslis jij mee?

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.