Menu

Filter op
content
PONT Data&Privacy

0

Subsidie voor samenwerkingsverbanden voor 'Versterking Cyberweerbaarheid'

Digital Trust Center 28 juni 2024

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Vandaag heeft minister Micky Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat aangekondigd dat de subsidieregeling Versterking Cyberweerbaarheid vanaf 2 september 2024 weer opengesteld zal worden. Met deze subsidieregeling stimuleert het Digital Trust Center (DTC) publiek private samenwerking om sectoren, regio's en ketens cyberveiliger te maken. Dit jaar zal de subsidieregeling voor het eerst ook opengesteld worden voor Caribisch Nederland.

Samenwerken aan cyberweerbaarheid

Het doel van de subsidieregeling is om cyberweerbaarheidsnetwerken te creëren waar leden hun kennis en kunde rond cyberweerbaarheid toepassen. In een cyberweerbaarheidsnetwerk werken ondernemers langdurig samen met andere organisaties aan het vergroten van de cyberweerbaarheid, binnen en tussen (niet-vitale) branches, sectoren en regio’s.

In 2024 is er een bedrag van 600.000 euro beschikbaar voor de beste projectplannen die gericht zijn op het verhogen van de cyberweerbaarheid van bedrijven. De maximale ondersteuning per project bedraagt 150.000 euro. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) draagt zorg voor de uitvoering van deze subsidieregeling.

Sinds de lancering van deze subsidieregeling in 2018, zijn er 37 samenwerkingsprojecten gesubsidieerd. Bekijk hier de projecten bekijken die in 2023 of eerdere jaren subsidie hebben ontvangen.

Dien je project in

Heb je een goed idee of plan voor het verbeteren van de cyberweerbaarheid van bedrijven in jouw branche, sector of regio? Dan komt jouw project mogelijk in aanmerking voor de subsidieregeling Versterking Cyberweerbaarheid 2024. Meer informatie over het aanmeldproces en de voorwaarden vind je binnenkort op de website van RVO.

Plannen kunnen tussen 2 september en 14 oktober 2024 bij RVO ingediend worden.

Versterking Cyberweerbaarheid (1)

  1. https://www.digitaltrustcenter.nl/subsidieregeling

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.