Menu

Zoek op
rubriek
Data&Privacyweb
0

Subsidieregeling Cyberweerbaarheid weer opengesteld

Minister Micky Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat heeft besloten dat de Subsidieregeling Cyberweerbaarheid voor cyberweerbaarheidsprojecten van samenwerkende organisaties ook in 2022 weer open gaat.

Digital Trust Center 15 jul 2022

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Met de Subsidieregeling Cyberweerbaarheid worden privaat-publieke samenwerkingsverbanden gestimuleerd om plannen uit te voeren die de digitale weerbaarheid tegen cyberaanvallen in de keten, regio of branche op een duurzame wijze vergroten.

Samenwerkingen ter verhoging van de cyberweerbaarheid van bedrijven

Het Digital Trust Center, onderdeel van het ministerie van EZK, stelt voor 2022 opnieuw 1 miljoen euro beschikbaar om aan de beste projectplannen toe te kennen. De maximale ondersteuning per project bedraagt 200.000 euro. De uitvoering van deze subsidieregeling is in handen van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Sinds de eerste subsidieronde in 2018 zijn al 25 samenwerkingsprojecten gesubsidieerd vanuit deze regeling. Bekijk ter inspiratie de projecten die in 2021 of eerdere jaren subsidie hebben ontvangen.

Interesse in de Subsidieregeling Cyberweerbaarheid 2022?

Heb je een goed idee of plan om bedrijven in jouw sector, regio of keten digitaal veiliger te maken? Dan komt jouw project mogelijk in aanmerking voor subsidie. Informatie over het aanmeldproces en de voorwaarden vind je op de website van RVO.

Projectconcept toetsen

Heb je een concreet uitgewerkt project wat je graag vooraf vrijblijvend wilt toetsen of voorleggen aan RVO, stuur dan een beknopte samenvatting (1 A4) van je projectidee naar cyberweerbaarheid@rvo.nl. Je kunt ook telefonisch contact opnemen om het projectconcept door te spreken. De subsidiespecialisten van RVO zijn tijdens kantoortijden te bereiken via telefoonnummer 088 042 42 42.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

KENNISPARTNER

Menno Weij