Menu

Filter op
content
PONT Data&Privacy

0

Veel gemeenten niet bezig met smart city-technologieën

Twee op de drie Nederlandse gemeenten hebben geen smart city-visie. Daarnaast geeft 72% van de gemeenten aan onvoldoende kennis omtrent smart cities in huis te hebben. Dit blijkt uit recent onderzoek van de Future City Foundation en USP Marketing consultancy, in samenwerking met Stadszaken.nl.

3 september 2018

Onderzoekers van USP Marketing Consultancy ondervroegen ruim duizend woonconsumenten en 215 professionals over de inzet op technologisering binnen hun gemeente. Vier van de vijf professionals zijn bekend met het begrip smart cities, tegenover slechts 13% van de woonconsumenten. 42% van de gemeenten heeft de afgelopen jaren een of meerdere pilots met betrekking tot smart cities uitgevoerd. In 60% van de gevallen wordt hier geen vervolg aan gegeven.

Terwijl burgers willen dat slimme technologieën worden ingezet om hun leven veiliger en gezonder te maken, blijken gemeenten liever in te zetten op slimme energie. Burgers en professionals zijn het er over eens dat aan thema’s als privacy en informatiebeveiliging veel aandacht moet worden besteed.

Het volledige rapport is te bekijken op de website van USP Marketing Consultancy.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.