Menu

Zoek op
rubriek
Data&Privacyweb
0

Dankzij Reginald (34) kan nu iedereen binnen de organisatie zijn gps-tracker even uitzetten

“Voor mijn werk ben ik vaak onderweg naar klanten. Daarom heb ik een leaseauto van de zaak. In de auto zit een gps-tracker. Dat is handig, zodat mijn collega’s altijd weten waar ik ben en zij klanten op de hoogte kunnen houden van bijvoorbeeld de aankomsttijd. Ook helpt het de jongens van de planning. Ik heb daar dan ook totaal geen problemen mee.

27 aug 2021

Artikelen

Artikelen

Het punt alleen is dat ik de auto ook privé mag rijden en dat ik dan de gps-tracker niet uit kan zetten. Het is helemaal niet zo dat ik wat te verbergen heb of zo. Maar waarom zouden mijn collega’s moeten weten waar ik in het weekend allemaal geweest ben en hoe laat? Misschien kijken ze er niet in, maar je weet toch nooit of je een nieuwsgierige collega hebt die eens lekker gaat zitten neuzen. Het gaat ze gewoon niets aan.

"Het punt alleen is dat ik de auto ook privé mag rijden en dat ik dan de gps-tracker niet uit kan zetten."

 

Ik moet zeggen dat ik normaal gesproken niet zo’n klager ben. Maar hoe langer ik hierover nadacht... Ik reed gewoon niet lekker meer in mijn auto met het idee dat mijn werkgever ‘meekeek’. Toen besloot ik om toch mijn werkgever te vragen op welke manier de gps-gegevens in privétijd worden vastgelegd en wie daar dan allemaal toegang toe hebben. Daar bleken ze dus totaal niet over nagedacht te hebben, wat ik al dacht.

"Misschien is het naïef maar ik geloof niet dat mijn werkgever er iets mee deed, dat het echt gewoon onwetendheid was"

 

Het is hier momenteel superdruk, dus ik heb er echt een paar keer achteraan moeten gaan, maar uiteindelijk kwamen ze over de brug: de locatiegegevens van alle leaseauto's werden 24/7 vastgelegd. Dat is nogal wat privédata. Misschien is het naïef, maar ik geloof niet dat mijn werkgever er iets mee deed, dat het echt gewoon onwetendheid was. Maar ja, je weet nooit hoe dat in de toekomst gaat.

"Daar bleken ze dus totaal niet over nagedacht te hebben, wat ik al dacht."

 Het goede nieuws is in ieder geval dat mijn werkgever uiteindelijk wel actie heeft ondernomen en dat je het gps-systeem nu kunt uitzetten in privétijd. En er zijn gegevens vernietigd. Dit is inmiddels ook gecommuniceerd naar al mijn collega’s, die door mijn actie hierover ook vragen begonnen te stellen.”

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.