Menu

Filter op
content
PONT Data&Privacy

0

Denk mee over het ontwerp van de BIO2

Deel je feedback: het ministerie van BZK nodigt informatiebeveiligingsexperts uit om mee te denken over het ontwerp van de BIO2, ook wel Baseline Informatiebeveiliging Overheid. De BIO2 wordt het nieuwe kader voor de overheid rondom informatiebeveiliging.

Digitale Overheid 15 mei 2024

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

De nieuwe BIO volgt op de evaluatie van de huidige BIO en valt samen met de ontwikkelingen rondom de NIS2-richtlijn. Met de BIO2 wordt ook invulling gegeven aan eisen uit de NIS2-richtlijn, die horen bij de beveiliging van overheidsinformatie. Het ontwerp voor de BIO2 is ontwikkeld in samenwerking met gemeenten, provincies, waterschappen en de Rijksoverheid.

Waarom meedenken over de BIO2?

De overheid streeft naar een open en transparant ontwikkelingsproces. Met feedback uit het veld kan de BIO2 worden verbeterd. Experts zijn dus uitgenodigd om bijvoorbeeld mee te denken over welke maatregelen passend zijn bij informatiebeveiligingsrisico’s die voor alle overheden gelden.

Doe mee

Wil jij je mening laten horen? Deel je feedback en ideeën op de speciaal daarvoor ingerichte GitHub-omgeving (1). Dat is mogelijk van 8 mei tot 7 juni 2024.

(1) https://github.com/MinBZK/Baseline-Informatiebeveiliging-Overheid

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.