Menu

Filter op
content
PONT Data&Privacy

0

Dit staat er op het programma bij het grootste privacy- en techcongres van Europa: CPDP.ai 2024

Aanstaande 22 tot 24 mei zal de 17e editie van de Computers, Privacy & Data Protection conferentie in Brussel plaatsvinden, het evenement staat dit jaar in het thema van kunstmatige intelligentie. “To Govern or to be Governed, that is the question” luidt het motto.

13 mei 2024

Het evenement, dat jaarlijks wordt georganiseerd door de Europese Commissie, zal worden bijgewoond door publieke, private en academische organisaties zoals: de European Data Protection Supervisor (EDPS), de Autoriteit Persoonsgegevens, het Instituut voor Informatierecht (Universiteit van Amsterdam) en partijen als Google, Meta, Microsoft en TikTok. De redactie van PONT | Data & Privacy doet verslag van CPDP.ai 2024 om de belangrijkste discussies en trends te volgen. In dit blog vindt je een greep uit de presentaties die zullen worden gegeven op dit vooraanstaande congres.

Het programma

‘Will Chief Privacy Officers become Chief AI Officers?’ georganiseerd door International Association of Privacy Professionals (IAPP)

Met de komst van de AI act is het aanstellen van AI Compliance Officer voor sommige organisaties die AI applicaties ontwikkelen verplicht. Deze nieuwe rol onderstreept het groeiende belang van kunstmatige intelligentie binnen de bedrijfsvoering en de noodzaak voor een verantwoorde integratie en beheer van deze technologieën. Deze ontwikkeling roept belangrijke vragen op voor privacy professionals wereldwijd. Dit onderwerp is van belang voor privacyprofessionals die zich bezighouden met de juridische aspecten van data-integriteit en de bescherming van persoonsgegevens binnen het kader van AI-implementaties.

‘How to fix the EU-US privacy quarrel?’ georganiseerd door FIZ Karlsruhe – Leibniz Institute

FIZ Karlsruhe - Leibniz Institute for Information Infrastructure is één van de grootste niet-academische informatie-infrastructuurinstellingen in Duitsland. De aanhoudende spanningen tussen de EU en de VS op het gebied van gegevensbescherming en privacy hebben geleid tot aanzienlijke juridische en zakelijke uitdagingen aan beide zijden van de Atlantische Oceaan. In deze presentatie verkent het Instituut hoe de huidige impasse omtrent het adequaatheidsbesluit kan worden doorbroken.

‘The intersection of AI and the GDPR: How organisations and regulators Should think about compliance, Accountability & User’s Rights’ georganiseerd door Google

De wisselwerking tussen privacy en AI wordt ook door Google erkent als één van de actuele onderwerpen van dit jaar. Google verkent de kruising van AI en de GDPR, met een specifieke focus op hoe organisaties aan de regelgeving kunnen voldoen, hoe ze verantwoordelijkheid moeten nemen en wat de rechten van gebruikers zijn in het komende digitale tijdperk.

De redactie van PONT | Data & Privacy attendeert het evenement en doet verslag. Houd de nieuwsbrief of onze LinkedIn in de gaten voor nieuws en verlag van dit evenement.

Het programma: https://www.cpdpconferences.net/CPDP2024-Preliminary-Programme.pdf

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.