Menu

Filter op
content
PONT Data&Privacy

0

Informatiebrief Brexit mogelijk verkeerd bezorgd

​Een algemene informatiebrief van de IND over Brexit van 30 januari 2020 is mogelijk op een verkeerd adres bezorgd. Door een vergissing is de huisnummertoevoeging weggevallen. Hierdoor is een onbekend aantal brieven op een verkeerd postadres bezorgd.

IND 19 februari 2020

Nieuws

Omdat persoonsgegevens (naam, adres en woonplaats) mogelijk terecht zijn gekomen bij onjuiste ontvangers, heeft de IND dit op 6 februari 2020 doorgegeven aan de Autoriteit Persoonsgegevens. In de informatiebrief stond dat de IND in de loop van 2020 alle Britten in Nederland een persoonlijke uitnodiging stuurt voor het aanvragen van een verblijfsvergunning. Die is nodig na de overgangsperiode voor Britten, die tot en met 31 december 2020 duurt. In de tussentijd verandert hun situatie niet.

Herstelbrief

De IND heeft de betrokken mensen een bericht gestuurd om melding te maken van de fout. Deze herstelbrieven zijn in het afgelopen weekend bezorgd. Wij krijgen signalen dat mensen mogelijk een herstelbrief hebben ontvangen die voor een andere persoon was bestemd. Ook dit is gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens. De IND onderzoekt wat er precies is misgegaan. Britten die een verkeerde brief hebben ontvangen, hoeven zelf niets te doen.

Dit nieuwsbericht is ook te vinden in het dossier Datalek

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.