Menu

Filter op
content
PONT Data&Privacy

0

Kwetsbaarheid in Android Ring-app gaf toegang tot opnames en data

Opnames met Ring-deurbelcamera’s en de persoonlijke gegevens van hun eigenaren waren onvoldoende beveiligd in de Android-app. Kwaadwillenden konden er via malafide apps toegang tot krijgen. Securitybedrijf Checkmarx heeft dit recentelijk bekendgemaakt.

Informatiebeveiliging Nederland 24 augustus 2022

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

10 miljoen downloads

De Android-app van Ring is ruim 10 tien miljoen keer gedownload. Gebruikers kunnen ermee live meekijken met de deurbelcamera, de beelden opslaan en delen. Onderzoekers ontdekten een activity in de Ring-app die voor andere apps op het toestel te benaderen was. Hiermee was het mogelijk om webcontent van een willekeurige server te accepteren en uit te voeren.

Cross-site scripting

Door ook gebruik te maken van een cross-site scripting (XSS)-beveiligingslek in de interne browser van Ring slaagden de onderzoekers erin om een token en sessiecookie te stelen. Op die manier konden ze via de Ring API namen, e-mailadressen, telefoonnummers, locatiegegevens en opgeslagen beelden opvragen. Amazon, dat op 1 mei werd ingelicht over de kwetsbaarheid, heeft deze op 27 mei verholpen met een beveiligingsupdate.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.