Menu

Filter op
content
PONT Data&Privacy

0

Partnership Worldline en RiskQuest moet leiden tot ‘best-in-class’ kredietanalyseprocessen

Worldline heeft een partnership gesloten met RiskQuest. De betaaldienstverlener en het risicoadviesbureau willen samen best-in-class kredietanalyseprocessen ontwikkelen, specifiek gericht op de Nederlandse markt.

banken.nl 19 april 2024

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Dit samenwerking tussen Worldline en RiskQuest komt voort uit de gedeelde ambitie om het beheer van kredietrisico's naar een hoger niveau te tillen. Door de krachten te bundelen, willen beide bedrijven een open banking-based kredietanalyse creëren die zich richt op verschillende aspecten van kredietverlening. Hieronder vallen onder andere consumenten-, particuliere en mkb-kredietverlening en leasing in Nederland.

De combinatie van de expertise van RiskQuest in de Nederlandse financiële markt en Worldline's wereldwijde status als innovatieve partner voor betaaldiensten moet de capaciteiten van beide bedrijven versterken.

“We zijn verheugd om samen te werken met RiskQuest om de mogelijkheden van Worldline's open banking-platform optimaal te benutten”, reageert Clement Jozwiak (Head of Products Financial Services bij Worldline). “Deze samenwerking stelt ons in staat om een oplossing te leveren die is afgestemd op de eisen van de Nederlandse markt.”

Credit Insight

Een van de directe resultaten van deze samenwerking is de mogelijkheid tot het verbeteren van Worldline's Credit Insight-oplossing, die vorig jaar werd gelanceerd. Deze verbeteringen moeten direct vanuit bankgegevens inzicht bieden aan klanten in de financiële positie, betaalbaarheid en kredietrisico's.

Dit moet niet alleen het risico op fraude verminderen, maar ook financiële instellingen helpen zich aan te passen aan veranderingen in het bankwezen en de toenemende concurrentie van fintech-bedrijven.

Hans Heintz (Director bij Zanders Group) deelt het enthousiasme over deze samenwerking: “Ons diepgaande inzicht in het Nederlandse financiële systeem, in combinatie met Worldline's mogelijkheden op het gebied van open banking, stelt ons in staat een uitzonderlijk product voor kredietbeoordeling aan te bieden.”

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.