Menu

Filter op
content
PONT Data&Privacy

0

Eerste e-timecard via Peppol verstuurd

Nadat de Nederlandse Peppolautoriteit (NPa) en standaardisatieorganisatie SETU in mei een samenwerkingsovereenkomst tekenden, is nu de eerste e-timecard verstuurd via Peppol. Als onderdeel van een test verzond de Belastingdienst tijdens het OpenPeppol-congres in Brussel de eerste e-timecard via het Peppol-netwerk aan uitzendorganisatie Randstad. Deze wereldwijde primeur kon onder andere gerealiseerd worden doordat Peppol-serviceproviders in Nederland een ISO 27001-certificering voor informatiebeveiliging hebben. De uitzendbranche kan nu e-timecards via Peppol gaan inzetten.

Digitale Overheid 24 juni 2024

SETU-formaat

Uitzendorganisaties onderkennen net als bedrijven in andere sectoren de grote voordelen van digitalisering. Daarom heeft de uitzendbranche een eigen digitale berichtenstandaard voor de logistiek rond uitzendwerk. Deze SETU-standaard bestaat uit berichtsoorten die het uitzendproces stroomlijnen. Denk hierbij behalve aan e-timecards bijvoorbeeld aan berichten om cv’s uit te wisselen. Door de inzet van Peppol neemt het aantal organisaties dat SETU-berichten kan verzenden en ontvangen sterk toe.

Toegang voor bedrijven en overheden

De Rijksoverheid gebruikt Peppol al voor inkomende e-facturen en in toenemende mate ook voor uitgaande digitale berichten zoals e-orders. Dankzij de toevoeging van de SETU-standaard aan het Peppol-netwerk, kan het Rijk als inhuurder van uitzendkrachten deze standaard nu ook gebruiken. Ook bedrijven en overheden buiten het Rijk die het Peppol-netwerk gebruiken, hebben toegang tot deze mogelijkheid.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.