Menu

Filter op
content
PONT Data&Privacy

0

VOG aanvragen? Ontvang de verklaring binnenkort digitaal

Vanaf eind mei kan iedereen een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) ook digitaal ontvangen in de Berichtenbox van mijnoverheid.nl. Screeningsautoriteit Justis rolt deze nieuwe ontvangstmethode vanaf 20 maart gefaseerd uit. Tot nu toe was de VOG alleen nog op papier te ontvangen.

Digitale Overheid 25 maart 2024

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Een digitale VOG biedt voordelen voor werknemers, werkgevers en burgers. Je ontvangt de VOG sneller en weet zeker dat hij op het juiste adres terecht komt. Daarbij is de verzending veel duurzamer. Ook kun je een digitale VOG snel en makkelijk via een e-mail doorsturen naar de werkgever.

Bij het aanvragen van de VOG kun je voortaan kiezen tussen een digitale of papieren versie. Het blijft dus nog steeds mogelijk de VOG op papier te ontvangen. De prijs van het aanvragen van de VOG verandert niet.

Echtheidskenmerken

De digitale versie van de VOG kent onzichtbare, digitale echtheidskenmerken. Deze vervangen de zichtbare echtheidskenmerken op de papieren versie, zoals het watermerk. Via de validatietool van de Rijksoverheid met bijbehorende website kunnen werkgevers de VOG eenvoudig op echtheid controleren.

De organisatie waar de medewerker wil gaan werken, kan een voorkeur uitspreken voor een digitale of papieren verzending van de VOG. Dit heeft namelijk invloed op hoe zij de VOG controleren op echtheid.

Gefaseerde uitrol

Justis rolt de optie van digitale ontvangst gefaseerd uit in 4 fases gedurende 2 maanden. Daardoor kan nog niet elke organisatie direct gebruik maken van de digitale VOG. Justis heeft het project samen met Logius opgezet.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.