Menu

Filter op
content
PONT Data&Privacy

0

Hoe zit het met jouw bewustzijn en kennis over AI?

Artificiële Intelligentie (AI) maakt onderdeel uit van het dagelijks leven en hierdoor is de kans groot dat jij gebruikmaakt van AI-tools. Maar herken je ook de mogelijkheden? Zie je het verschil tussen situaties waarin AI wordt toegepast en waarin ‘gewone’ technologie wordt gebruikt? En ben jij je bewust van belangrijke thema’s rondom AI?

Digitale Overheid 25 april 2024

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Net zoals bij elke technologische ontwikkeling, zitten er risico’s en kansen aan AI. Om je hiervan een beter beeld te geven heeft het A+O fonds Rijk AI toegevoegd aan de zelfscan 21st century skills. Dit onderdeel bevat de volgende thema’s:

  • gebruik van AI 

  • herkenning 

  • bewustzijn 

  • risico’s en uitdagingen 

  • kansen en mogelijkheden

Zelfscan 21st century skills

De zelfscan is een online tool en is bedoeld om te ontdekken hoe het staat met jouw moderne vaardigheden. Door technologische ontwikkelingen verandert het werk en/of de manier van werken. Om je werk te kunnen blijven doen, heb je nieuwe vaardigheden nodig. Denk aan kennis over technologische mogelijkheden, maar ook aan het vinden, verzamelen en beoordelen van informatie. Deze nieuwe vaardigheden worden de 21st century skills genoemd. 

De zelfscan bestaat nu uit 6 onderdelen: 

  1. werkcompetenties en denkstijlen 

  2. mediawijsheid 

  3. ICT-basisvaardigheden 

  4. informatievaardigheden 

  5. hybride werken 

  6. kunstmatige intelligentie (AI)

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.