Menu

Filter op
content
PONT Data&Privacy

0

Digidingen-desk wijst jongeren weg naar digitale overheid

Biedt jouw organisatie digitale diensten aan waar ook jongeren gebruik van kunnen of moeten maken? Dan kun je doorverwijzen naar de Digidingen-desk. Deze website is gemaakt voor jongeren tussen de 14 en 21 jaar. Je vindt er  begrijpelijke informatie over alle digitale zaken die jongeren met de overheid en andere organisaties moeten regelen.

Digitale Overheid 22 februari 2022

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Vanaf 14 jaar

Jongeren moeten vanaf 14 jaar zaken gaan regelen met de overheid en andere organisaties. Dat gaat in de meeste gevallen digitaal. Denk aan het aanvragen van DigiD of het terugvragen van loonheffing van een bijbaan. En wie bijna 18 wordt, moet ook aan de slag met het aanvragen van een zorgverzekering en zorgtoeslag.

Praktische informatie

Via eenvoudige teksten, filmpjes en stappenplannen leren jongeren wat zij bij de overheid moeten regelen, en hoe ze dat kunnen doen. Bij elk onderwerp staat ook waar zij hulp kunnen vragen als zij er zelf niet uitkomen – waar mogelijk met telefoonnummer en e-mailadres.

Gebrek aan kennis en vaardigheden

Een deel van de jongeren weet weinig van de digitale overheid. Deze jongeren kunnen overheidsinformatie vaak niet vinden. Ook hebben zij soms onvoldoende taal- en digitale vaardigheden om gebruik te kunnen maken van de regelingen die er voor hen zijn. Zo vraagt 1 op de 3 mbo-jongeren geen zorgtoeslag aan. Dat blijkt uit onderzoek van Stichting Digisterker en het Nibud mbo-onderzoek 2021.

Klik hier om de Digidingen-desk te bezoeken.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.