Menu

Filter op
content
PONT Data&Privacy

0

Reactie OM op artikel NRC over sollicitatieprocedure

Door NRC is gepubliceerd over de sollicitatieprocedure voor de vacature van hoofdofficier van parket Rotterdam. Zonder te willen bevestigen of ontkennen dat deze informatie klopt, is het zeer kwalijk dat er informatie is gelekt uit een vertrouwelijke procedure.

Openbaar Ministerie 8 juli 2019

Het College van procureurs-generaal hecht grote waarde aan de bescherming van de privacy van kandidaten. Een kandidaat moet erop kunnen vertrouwen dat informatie uit de sollicitatieprocedure vertrouwelijk behandeld wordt. Het College veroordeelt dit lekken dan ook ten zeerste; het kan persoonlijke en professionele gevolgen hebben voor betrokkenen. Daarnaast kan het andere kandidaten ervan weerhouden te solliciteren.

Het College herkent zich niet in het beeld dat vacatures in de topstructuur lastig zijn in te vullen. Twee van de drie lopende procedures zijn in vergevorderd stadium. Het Openbaar Ministerie verwacht op korte termijn de benoemingen van een aantal hoofdofficieren bekend te maken. Het College heeft het er volste vertrouwen in dat de verschillende parketbesturen snel weer op volle sterkte zullen zijn.

Dit nieuwsbericht is ook te vinden in het dossier Privacy op de werkvloer

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.