Menu

Filter op
content
PONT Data&Privacy

0

Samenwerking Privacyweb en UvA: ‘Masterclass Privacy: the next step’

Hoe kunnen organisaties optimaal gebruikmaken van de alsmaar groeiende bulk aan beschikbare data en tegelijkertijd de privacy van medewerkers en consumenten respecteren? Die vraag staat centraal in de nieuwe masterclass ‘Privacy: the next step’. Dit programma betreft een samenwerking tussen Privacyweb (verbonden aan de Berghauser Pont Academy) en de Amsterdam Graduate School (onderdeel van de UvA).

18 april 2019

Met de vergaande digitalisering en technologische ontwikkelingen zijn er steeds meer persoonsgegevens beschikbaar die van grote waarde zijn voor zowel individuen als organisaties. Mensen zijn bovendien steeds meer met elkaar verbonden en delen van alles met elkaar, zelfs al kennen ze elkaar niet direct. Het belang van zorgvuldige omgang met persoonsgegevens neemt daarom toe. Maar wie is daarvoor verantwoordelijk?

Privacy en datagebruik
Volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) moeten mensen de regie hebben over hun eigen gegevens, maar daar lijken ze niet altijd toe in staat. Organisaties daarentegen, weten wel raad met persoonsgegevens, want uit de verzameling en verwerking van data valt veel winst te behalen. De grootste uitdaging voor organisaties zit hem echter in het vinden van een manier om data te gebruiken, maar daarbij ook de privacy van individuen te waarborgen.

Het programma gaat in op deze uitdaging door middel van zeven bijeenkomsten. In de eerste bijeenkomsten wordt ingegaan op de ontwikkelingen in wet- en regelgeving op het gebied van privacy en de mate waarin mensen zich daarvan bewustzijn. Tevens wordt de waarde van data voor organisaties besproken. Deze twee onderdelen worden vervolgens met elkaar in verband gebracht en bekeken vanuit een zowel ethische als praktijkgerichte context. De bijeenkomsten bieden daarmee inzichten voor privacy officers, functionarissen gegevensbescherming, cyber security specialisten, marketeers en anderen betrokkenen bij de verwerking van persoonsgegevens.

Expertise
De masterclass wordt begeleid door prof. dr. Ed Peelen en drs. Frank Slisser. Als bijzonder hoogleraar Contentmarketing en docent Strategy & Marketing aan de UvA zijn zij bijzonder goed op de hoogte van alle recente ontwikkelingen die zich voordoen op het gebied van datagebruik door organisaties. Ook verschillende andere UvA-docenten en gastsprekers delen hun expertise in het programma.

‘Masterclass Privacy: the next step’ gaat op 23 mei 2019 van start.
Bekijk het opleidingsprogramma.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.